'Werken aan een toekomst voor het verleden'

Stadsherstel Schiedam, de werknaam voor Stichting Beschermd Stadsgezicht Schiedam (SBSS), Stichting Monumentenbeheer Schiedam (SMbS) en Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam l en ll (SRHS l en SRHS ll) zet zich sinds 1986 in voor het behoud van beeldbepalende, historisch of cultureel waardevolle panden in de gemeente Schiedam.
Wordt Donateur
Coördinator: Margaret Rijntalder

Adres:
Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam
Nederland
T 010 427 06 40
E info@stadsherstel-maassteden.nl


Het komt voor dat Stadsherstel Schiedam eigenaren van monumenten begeleidt bij de restauratie van hun panden. De begeleiding kan op grote of kleine schaal en in velerlei vormen plaatsvinden. Sommige eigenaren hebben genoeg aan een plan van aanpak, anderen vragen een gehele begeleiding, zoals de groots aangepakte restauratie van het rijksmonument ’t Huis te Poort, de Oud-Katholieke kerk en pastorie, aan Dam 28-30 te Schiedam. Deze restauratie is in 2007 voltooid. Zie ook gerealiseerde projecten.

In het verleden heeft SBSS meerdere particulieren succesvol begeleid bij een gehele of gedeeltelijke restauratie van hun monument. Hieronder ziet u foto's van een aantal afgeronde projecten.

Korte Haven 8

Korte Haven 30

Lange Haven 90

Lange Haven 92

Boterstraat 46

Lange Haven 28 De Graauwe Hengst