'Werken aan een toekomst voor het verleden'

Stadsherstel Schiedam, de werknaam voor Stichting Beschermd Stadsgezicht Schiedam (SBSS), Stichting Monumentenbeheer Schiedam (SMbS) en Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam l en ll (SRHS l en SRHS ll) zet zich sinds 1986 in voor het behoud van beeldbepalende, historisch of cultureel waardevolle panden in de gemeente Schiedam.
Wordt Donateur
Coördinator: Margaret Rijntalder

Adres:
Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam
Nederland
T 010 427 06 40
E info@stadsherstel-maassteden.nl


Stadsherstel Schiedam is sinds 2013 de werknaam voor 4 stichtingen die zich bezighouden met het behoud en beheer van monumentale en beeldbepalende objecten in de gemeente Schiedam met name in het historisch centrum.
SBSS en SMbS hebben de status van een erkende culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) toegekend gekregen.
SRHS en SRHSII hebben de status van ANBI.

Voor donateurs is de ANBI-status zeer pdf.tarikhema.org Het betekent dat een donatie aan onze organisatie volledig fiscaal aftrekbaar is, mits de hoogte van het bedrag voldoet aan de door de belastingdienst gestelde eisen.

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Indien u ons een donatie gunt, ontvangen wij deze graag op naam van de Stichting Beschermd Stadsgezicht Schiedam. Deze Stichting is de oorsprong van Stadsherstel Schiedam. Vanuit deze stichting verrichten wij o.a. haalbaarheidsonderzoeken. Afhankelijk van de resultaten van deze onderzoeken, gaan wij fondsen werven voor de realisatie van de plannen. De realisatie wordt door één van de andere stichtingen uitgevoerd.

In het submenu “ANBI” kunt u per stichting de bijzonderheden vinden.

Wilt u meer weten over een donatie aan onze stichting, klik dan hier of neem contact met ons op.