'Werken aan een toekomst voor het verleden'

Stadsherstel Schiedam, de werknaam voor Stichting Beschermd Stadsgezicht Schiedam (SBSS), Stichting Monumentenbeheer Schiedam (SMbS) en Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam l en ll (SRHS l en SRHS ll) zet zich sinds 1986 in voor het behoud van beeldbepalende, historisch of cultureel waardevolle panden in de gemeente Schiedam.
Wordt Donateur
Coördinator: Margaret Rijntalder

Adres:
Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam
Nederland
T 010 427 06 40
E info@stadsherstel-maassteden.nl


Donateursdag Stichting Bouwhistorie Nederland

Stadsherstel Schiedam heeft op 4 oktober de donateursdag van Stichting Bouwhistorie Nederland bijgewoond. Deze Stichting heeft landelijk vele leden en houdt haar jaarlijkse donateursdag telkens in een andere gemeente. Dit jaar was de keuze op het mooie Schiedam gevallen.

Na de opening verwelkomde wethouder Hartkamp alle bezoekers. Vera van der Vlerk en Geert Medema hielden een lezing namens Gemeente Schiedam en Rutger Polderman, bouwhistoricus, heeft ons project Hoogstraat Midden II (link) betreffende de nieuwe entree voor het Jenevermuseum en Erfgoedlogies toegelicht.

Met veel belangstelling hebben de donateurs daarna door het historische centrum gewandeld, waarbij een bezoek werd gebracht aan het Stadhuis, de Havenkerk, de Grote of Sint Janskerk en de Sodafabriek.